PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Skjørost fra Røros-traktene. Foto: Stian Broch.

Betesalat med skjørost og ristede hasselnøtter

– Skjørosten passer veldig godt i det salte kjøkkenet, forteller kokk og konditor Lars-Erik Undrum. – For eksempel i denne salaten, der den fungerer som en kontrast til de søte rødbetene og crunchy hasselnøttene.

Skjørost fra Røros-traktene. Foto: Rørosmeieriet

Du trenger:

  • 3 rødbeter
  • 3 gulbeter
  • grovt havsalt
  • god olivenolje
  • hasselnøtter
  • sitronjuice
  • Skjørost fra Røros-traktene
Foto: frukt.no

Betene bakes møre i ovnen på en god seng av grovt havsalt. Skinnet skrelles av og betene deles opp i biter. Mens de er lune has litt sitronjuice og olivenolje over. Rist hasselnøttene i ovnen på 150 grader til de er lyst gyldne.

Skjørost fra Røros-traktene. Foto: Stian Broch.

Legg betene på fat, og dryss over grovhakkede hasselnøtter og skjørost.

Bon appétit!

Skjørost fra Røros-traktene. Foto: Stian Broch.

Denne oppskriften har tidligere vært publisert i matmagasinet Appetitt, og bildene er tatt av Stian Broch, Rørosmeieriet og Frukt.no.

Se her for flere oppskrifter med skjørost.

Skjørost fra Røros-traktene. Foto: Stian Broch.

Ønsker du å lære mer om den tradisjonsrike proteinbomben skjørost?

Se her.