Tjukkmjølksmousse
Bløtlegg gelatin. Varm fløten og kjør inn sjokoladen med stavmikser.
I en annen bolle: varm opp egg og sukker til 84 grader i vannbad, tilsett gelatin. Avkjøl denne blandingen til 50 grader og bland inn tjukkmjølka.
Når begge blandingene er 40 grader skal de blandes sammen, og kremen vendes inn.
Kake med tjukkmjølk
Bland alt sammen i en bolle med slikkepott. Fyll små smurte former med kakesmeten og stek på 180 grader i ca 9 minutter.
Sitronskum
Varm opp sukker, egg og sitron til 84 grader. Sil og avkjøl til ca 50 grader. Kjør så inn smør med stavmikser. Ha hele blandingen på en espumaflaske med to patroner.
Tjukkmjølksorbet
Bløtlegg gelatin. Kok melk med sukker, ha i gelatin og avkjøl. Bland inn tjukkmjølk og sitron. Lag smeten til bringebærsorbeten mens du kjører tjukkmjølkssorbeten på ismaskin.
Bringebærsorbet
Bløtlegg gelatin. Kok opp vann, sukker og glukose. Ta av varmen og ha i gelatinen. Avkjøl og bland med bringebærpuré. Kjør i ismaskin. Marmorer den sammen med den andre sorbeten. Anrett desserten som på bildet.
Denne saken er tidligere publisert i matmagasinet Appetitt. Bildene er tatt av Stian Broch og Rørosmeieriet.