Deilig kraftsuppe med asiatiske smaker og tysk spätzle i stedet for nudler.
Først må du vannet ut tørrfisken. Hvor lenge den trenger kommer helt an på størrelsen, men en vanlig tørrfisk skal ligge fra sju til ti dager i kaldt vann, helst i kjøleskapet.
Bytt vann hver dag, så er du sikret at det ikke blir noen uønsket bakterievekst i fisken. Aller best blir resultatet og den får ligge i isvann de to siste dagene. Da blir fiskekjøttet enda hvitere og finere.
Ramen-kraft
Garnityr:
Start dagen før med å brune svineknoken godt på en kull- eller gassgrill, eventuelt under grillelementet i ovnen, til den er gylden og lett svidd i kantene.
Ha den i en passende kjele. Kok opp, skum av, og sett i stekeovnen under lokk eller aluminiumsfolie på ca 100 grader over natten.
Sil av krafta og ha i sitrongress, limeblad, ingefær, og grovkuttet chili. Kok opp, og reduser til krafta har god smak av svin. Smak til med misopaste. Rens kjøttet av knoken, og spar til servering.
Spätzle
Rør alt sammen til en tykk røre med konsistens som vaniljekrem. La den stå og svelle i ca 1 time. Kok opp godt saltet vann i en vid kjele. Bruk et spätzlejern til å lage spätzle rett i det kokende vannet, evt kan du bruke en hullskje eller potetpresse til å gjøre det samme. La spätzlen koke ca 1 minutt, eller til den flyter. Ta den opp med en hullskje eller en sil. Avkjøl i isvann om du ikke skal bruke de med en gang.
Ved servering legger du opp tilbehøret i suppebollen, gir kraften et kjapt oppkok, har i spätzle og lar det bli helt varmt, og heller det over i skålene. Nam!
Oppskrift ved Simon Engen og Lars Berbusmel, bilder ved Stian Broch. Tidligere publisert i matmagasinet Appetitt.
For flere oppskrifter se her.