Bli merkebruker
Skrevet av Stiftelsen Norsk Mat den 4.5.2022
Slik blir produktet ditt en beskyttet betegnelse
Søknad sendes til Stiftelsen Norsk Mat.
Forutsetninger for å søke:
- Bak søknaden skal det stå en sammenslutning av primærprodusenter og/eller bearbeidere som samarbeider om samme næringsmiddel
- Sammenslutningen må ha et forpliktende samarbeid. Det skal utarbeides felles kriterier for produksjon av det aktuelle næringsmiddelet.
- Søker må fremskaffe tilfredsstillende dokumentasjon på påstander om produktet i søknaden.
Anbefalinger:
Ta kontakt med Stiftelsen Norsk Mat for råd og veiledning i søknadsprosessen.
Merk:
Behandlingen omfatter en offentlig høring. Det kan ta opp til to år før en søknad er ferdig behandlet.
Hvilke produkter kan få beskyttelse?
Beskyttede betegnelser omfatter alle næringsmidler, både landbruksbaserte, fisk- og fiskevarer, samt øl og cider med opptil 15% alkoholinnhold.
Ordningen omfatter både volumprodukter og produkter produsert for nisjer i markedet.
Kontaktpersoner
Nina Hegdahl, Fagsjef lokalmat/ advokat
Telefon: 24 14 83 10
Mobiltelefon: 928 50 959
E-post: nina.hegdahl@norskmat.no