PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Ringerikspotet er en beskyttet geografisk betegnelse
Ringerikspotet er en beskyttet geografisk betegnelse
Del denne siden

Bli merkebruker

Skrevet av Stiftelsen Norsk Mat den 25.3.2021

Ringerikspotet er en beskyttet geografisk betegnelse
Del denne siden

Slik blir produktet ditt en beskyttet betegnelse

Søknad sendes til Stiftelsen Norsk Mat.

Forutsetninger for å søke:

  •  Bak søknaden skal det stå en sammenslutning av primærprodusenter og/eller bearbeidere som samarbeider om samme næringsmiddel
  •  Sammenslutningen må ha et forpliktende samarbeid. Det skal utarbeides felles kriterier for produksjon av det aktuelle næringsmiddelet.
  •  Søker må fremskaffe tilfredsstillende dokumentasjon på påstander om produktet i søknaden.

Anbefalinger:

Ta kontakt med Stiftelsen Norsk Mat for råd og veiledning i søknadsprosessen.

Merk:

Behandlingen omfatter en offentlig høring. Det kan ta opp til to år før en søknad er ferdig behandlet.

Hvilke produkter kan få beskyttelse?

Beskyttede betegnelser omfatter alle næringsmidler, både landbruksbaserte, fisk- og fiskevarer, samt øl og cider med opptil 15% alkoholinnhold.
Ordningen omfatter både volumprodukter og produkter produsert for nisjer i markedet.

Nina Hegdahl har ansvaret for Beskyttede Betegnelser i Stiftelsen Norsk Mat. Foto: Caroline Roka
Nina Hegdahl har ansvaret for Beskyttede Betegnelser i Stiftelsen Norsk Mat. Foto: Caroline Roka

Kontaktpersoner

Nina Hegdahl,  Fagsjef lokalmat/ advokat
Telefon: 24 14 83 10
Mobiltelefon: 928 50 959
E-post: nina.hegdahl@norskmat.no