PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Fjellmandel fra oppdal hoved

Fjellmandel fra Oppdal

Midt-Norge Geografisk

I Oppdal er det én potet som gjelder, og det er fjellmandel. Kun de beste potetene får navnet «Fjellmandel fra Oppdal».

Poteten brukes til hverdags og fest, og egner seg som potet i alle former, og til alle typer retter. Det var distriktslegen Hans Michael Arentz som tok med seg mandelpoteten til Oppdal på midten av 1800-tallet. Mandelpotet har siden den gang blitt dyrket som matpotet nummer én i Oppdal.

Den dyrkes i fjellbygda Oppdal hvor det tørre klimaet gjør fjellmandelen ekstra smaksrik og god. Fjellmandelen skal være dyrket over 400 moh og strenge kvalitetskrav gjør at bare én av fire poteter kan selges under navnet. Mandelpoteter som dyrkes i fjellbygder har ekstra god kvalitet på grunn av det høye tørrstoffinnholdet. Potetene gjenkjennes på det lysebrune/gule skallet og den lille bøyen på midten.

fjelllmandel-oppdal-poser
Fjellmandel oppdal landskap natur
Del denne siden

Produsentsammenslutning

  • Adresse: Fjellmandel Oppdal SA, Dovrevn. 13, 7340 Oppdal
  • Telefon: 970 79 006
  • E-post: fjellmandel@mandelpotet.no
  • Nettside: http://www.mandelpotet.no
  • Kontaktperson: Øystein Riise mob 911 78 842

Kart