
Gulløye fra Nord-Norge
Nord-Norge Opprinnelse
Tradisjonelt ble gulløye spist til fersk fisk. Den særegne midnattsolpoteten passer også ypperlig til viltkjøtt og lutefisk.
Gulløyet kom til Nord-Norge på 1900-tallet, med rallare som vandret over kjølen fra Sverige. Gulløye fra Nord-Norge har kraftig potetsmak, melen konsistens og delikat, gult kjøtt. Både det spesielle nordnorske klimaet, og det faktum at poteten får sollys døgnet rundt i vekstsesongen, er med på gi Gulløye fra Nord-Norge sitt særpreg.
Gulløye dyrkes i dag stort sett nord for Polarsirkelen, men har vært dyrket i Nord-Norge i mer enn hundre år. Gulløye er gourmetpoteten med stor P i Nord-Norge og er kjent og kjær blant potetvenner over hele landet.
Gulløye er en skjør potet som lett sprekker under opptak og lagring, og må derfor behandles forsiktig. I gamle dager ble lyden av et gulløye som sprakk under innhøstningen, sett som et kvalitetstegn for årets avling.

Produsentforening
- Adresse: Produsentorganisasjonen Ottar,
Naustveien 17, 9303 Silsand - Telefon: 77 85 06 90
- Telefaks: 77 85 06 91
- Produsentkontakter:
Ulrike Neumann, mobil 993 02 840,
E-post: ulrike@tromspotet.no - Nettside: http://www.tromspotet.no/