PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lofotlam kjott stek

Lofotlam

Nord-Norge Geografisk

Lofotlam har et lyst og mørt kjøtt og har gjennomsnittlig høy slaktevekt.

Kvaliteten kan tilskrives både det gode beitet og de bratte liene som gir lammene god mosjon og økt muskelmasse.

Sauedrift har en lang historie i Lofoten - helt tilbake til vikingtiden. Sauene har vært viktige for Lofotværinger i mange generasjoner, ikke bare på grunn av kjøttet, men også for å skaffe ull til klær. Lofotlam er kjøtt av lam som er født, oppvokst og har beitet i Lofoten.

Der kan lammene slippes tidlig ut på store utmarksbeiter som strekker seg fra fjæra opp til toppen av fjellene. Lammene tar naturlig opp salt gjennom gresset ved havkanten eller tang i fjæra. Enkelte høytliggende områder blir ikke snøfrie før august, noe som gjør at lammene kan beite på ferske planter med høyt proteininnhold gjennom hele beitesesongen.

For å bruke betegnelsen Lofotlam stilles det bl.a. krav til at lammene skal være på utmarksbeite i minimum 8 uker. Lam som ikke er slaktemodne om høsten skal settes på svak innefôring, men skal ikke ha fri adgang til kraftfôr. Det stilles også krav til slaktevekt, kjøttklasse og fettgruppe.

Lofotlam-lam-i-natur-MM-01874- Foto_Gustaf_Karlsen
Lofotlam-Uttakleiv-Lofoten-landskap-MM-01898- Foto_Eivor__Eriksen
Del denne siden

Produsentsammenslutning

  • Adresse: Lofotlam SA, Storeidøya 87,  8370 Leknes,
  • Telefon: 76 06 42 04 / 970 92 996
  • Nettside: http://lofotlam.no/Hovedside
  • Kontaktperson: Gustav Karlsen

Forskrift: FOR-2012-10-03-936: Forskrift om beskyttelse av Lofotlam som geografisk betegnelse

Kart