
Parmigiano Reggiano
Europa Opprinnelse
Parmigiano Reggiano er en fast, langtidslagret ost fremstilt av upasteurisert kumelk.
Parmegiano Reggiano er en italiensk, hard, kornet ost. Den produseres av kumelk og modnes i 12-36 måneder. Parmegiano Reggiano har i likhet med Prosciutto di Parma hatt en kraftig vekst i det norske markedet. Osten er kjennetegnet av en finkornet og skivet struktur, og en velluktende aroma og delikat smak. Parmigiano Reggiano kan frembys som hel, stykket eller revet.
Parmegiano Reggiano produseres i Parma, Reggio-Emilia, Emilia-Romagna og Lombardia.

Produsentsammenslutning
- Adresse: Parmigiano Reggiano Consortium, 42124 Reggio Emilia, Italia
- Nettside: www.parmigianoreggiano.com
Forskrifter:
Forskrift om beskyttelse av Parmigiano Reggiano som opprinnelsesbetegnelse
Retningslinjer for merking av næringsmidler som inneholder ingredienser med en beskyttet betegnelse